10 enkla regler för att göra livet lättare

År 2013 gled ut och aldrig kommer tillbaka. Julen är en tid för eftertanke, och nytt år är ett tillfälle att sjunga 100 år. Detta önskemål kommer från gener. Vi har inskrivna i dem 120 år. I genomsnitt använder vi bara 80. Ett långt liv, kondition och vitalitet är endast en tredjedel natur gåva. Resten beror på oss. De, som vet hur man njuter av livet, lever längst. Optimister vinner. Vi skall inte vara rädda för passerande tid. Vi bör inte dela livet på framgångar och misslyckande. Faktum är, att inte allt som vi upplever är beroende av oss, vissa saker är oundvikliga. Slösa inte tid på improduktiva revolt, vi skall anpassa oss till förändrade omständigheter. Optimism och positivt tänkande är inte bara ett mentalt tillstånd. Kroppen omvandlar känslor och tankar till neuropeptider, proteiner som produceras i hjärnan. Dessa är till exempel endorfiner, som försätter oss på gott humör, lindrar smärta och stärker immunförsvaret. Varje emotion åtföljs av utsöndringen av särskild cocktail av dessa ämnen.

Starta det nya året att införa 10 enkla regler för att göra livet lättare.

1. Lev här och nu. Bry dig inte om det förflutna eller framtiden. Det förflutna ändras inte, ingen reklamation kommer att genomföras. Framtiden har så många variabler, så varför bekymra sig i förväg? Om du kommer att hålla dig till dagens kunskap, kommer du inte att se de möjligheter som kommer med nya dagen. Rädsla för sjukdomen ökar risken för själva sjukdomen.

2. Se världen med nådiga ögat. Kritik tar energi och löser inte problemet.

3. Strunta de saker som du inte har kontroll över. Spänning utlöst av hjälplöshet och kraftlöshet försvagar immunsystemet. Kolla, om det, vad du allvarligt begrundar, verkligen förtjänar det.

4. Ge inte upp dina drömmar. Att föreställa sig något vackert och glädjefylld kallar fram sådana förändringar i kroppen, som om vi upplevde det i verkligheten.

5. Dra på smilbandet. Om du ställer in dina ansiktsmuskler i ett uttryck av tillfredsställelse, även om det bli svårt, efter ett tag kommer du att känna positiva känslor. Kom ihåg! Detta fungerar även åt andra hållet när du tar masken av sorg, ilska och bitterhet.

6. Sakta ner. Hitta en kvart för dig själv. Det är din positiva laddning.

7. Odla din entusiasm. Gå in för passion.

8. Omge dig med välvilliga, glada människor. Vi har förmågan att infektera känslor. Världen verkar bli en bättre plats omgiven av människor som utstrålar positiv energi. Avsluta en giftig relation, undvik energi vampyrer.

9. Hjälp andra, det är lättare att glömma sina bekymmer, vi känner oss viktigare, starkare och behövliga. Med ökande tillfredsställelse ökar motståndskraft mot sjukdomar.

10. Om du behöver hjälp, be om den.

Vid inträde av det nya året 2014 låt oss ge rätten till felen.

This entry was posted in Grundläggande steg and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to 10 enkla regler för att göra livet lättare

  1. Usually, I don’t read long posts, but it had been worth the time. Nice article.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>